Aktuellt

OBS. Denna händelse är över.

Barnteater

27 juni 13:0013:30 2013

4 juli 13:0013:40 2013

11 juli 13:0013:40 2013

18 juli 13:0014:00 2013

25 juli 13:0014:00 2013

1 augusti 13:0014:00 2013

8 augusti 13:0013:40 2013

Hela sommarlovet har vi barnteater på scenen i Hågelbyparken. Varje tordag kl 13.00 är det sång, skratt, dans, musik och trollerier med välkända turnerande artister.

27 juni Familjen Svängsson (fr 3 år)

Av och med gruppen Jazzmys – Grammisnominerade för bästa barnskiva! Musikaliskt äventyr i familjen Svängssons mysiga musikaffär. Farsan står i kassan och spelar kontrabas. Pappa Börje sköter lagret och spelar trummor. Storebror Adde ansvarar för alla keyboards. Lillasyrran Lisa chefar, charmar kunderna och sjunger.

4 juli Lill-Zlatan och morbror Raring (fr 4 år)

Lill-Zlatan älskar sin morbror. Svartsjukan till när det plötsligt sitter en man i köket som också vill vara med. En föreställning om det underbara med att ha vänner och svårigheterna i att leka tre. Efter Pija Lindenbaums uppskattade och Augustnominerade bok Lill-Zlatan och morbror raring, regi Ika Nord.

11 juli Lilla Spöket Laban (fr 3 år)

Välkomna till en vaccinationssaga mot spöken för alla som någon gång varit rädda. Boulevardteaterns egna version fritt efter Inger och Lasse Sandbergs klassiska berättelse och Lilla Spöket Laban.Men hur vågar man berätta om spöken? De är ju så läskiga...

18 juli Rockring – en föreställning om hemlisar (fr 4 år)

en svängig historia om att bli sådär otroligt arg och om att våga erkänna ett enkelt misstag. Med egna och andras låtar tar Ayla Kabaca och Klas Backman med publiken i ett interaktivt spel, där det ibland handlar om att sjunga och dansa och ibland om att kunna bevara en hemlighet. När den försvunna rockringen till slut återfinns blir det rockringsparty, där alla som vill – gammal som ung – får dansa och rocka.

25 juli Snårpan (fr 3 år)

Snårpan är hälften människa och hälften mus. Tillsammans med sin bäste vän Lille B bygger hon en hemlig manick, en ombyggd kotte som drivs med kåda. I den får hon magiska krafter och kan förflytta sig vart hon vill, bara med hjälp av tankens kraft. Snårpan ger barn självkänsla och tillit till sin egen fantasi. Och en förståelse för att allt är möjligt, bara man tror på det.

1 augusti Alice i underlandet (fr 5 år) Obs! ca 60 min lång

Lewis Carrolls klassiska saga om Alice i Underlandet som färgsprakande dansförställning med ljuv musik och knasiga infall. Var är kaninen? Och vilka är Hattmakaren, Solkatten, Hjärter Dam och alla de andra som Alice möter? Alice vill förstå, men ingen är särskilt hjälpsam. Och Hjärter Dam är så elak att publiken spontant brukar rycka in till Alice försvar.. En klassisk historia om en orädd flicka som satt avtryck i populärkulturen.

8 aug Filiokus Fredriks Trollericirkus (fr 3 år)

Trollkarlen Filiokus Fredrik blir cirkusdirektör. Men hur gör man? Vad vill man visa? Filiokus Fredrik behöver publikens hjälp! Tillsammans bygger vi ihop en trollericirkusshow med massor av skojigt trolleri, jonglering, en cirkushaj, popcorn, cirkusmusik, lindans och en björn som vill gömma sig.

15 augusti Öppet hus i järnåldersbyn Hogslaby

Vi avslutar Torsdagskul och sommarlovet med att gå bakåt i tiden. Upplev en del av vardagens liv i järnåldersbyn. Hur gjorde man för 1000 år sedan? Prova på bågskytte, smide, brödbakning, smaka på soppa och besök de spännande forntidsgravarna. Öppet kl 13–16. (Ej förköp, kontant betalning.)

Extra

17 augusti Nycirkusvarietén Kompani Giraff (entré 50 kr). En hisnande nycirkusvarieté för hela familjen – på en lördag. Då kan du passa på att bygga skrotinstrument med Plåt-Johan och Skrot-Nisse (20 kr), se kaninhoppning och gå på bakluckeloppis.

Barnens hågelby

Instagram #hågelby