Aktuellt

OBS. Denna händelse är över.

Earth Hour

23 mars 11:0015:00 2013

23 mars 19:0020:00 2013

Vi är med i den globala klimatmanifestationen och släcker en timme. För att vi bryr oss! Nedräkningen firar vi tillsammans med musik och aktiviteter.

Liksom förra året gör vi i Botkyrka mer än att bara släcka ned. Tillsammans med det lokala förenings- och näringslivet ställer Botkyrka kommun, Hågelbyparken, Tumba C, Alby C och Botkyrkabyggen till med ett stort arrangemang för att uppmärksamma klimatfrågan i kommunen. 

Klimatkluriga aktiviteter i Alby och Tumba
Mellan kl 11–15 kan man som besökare i Alby C och Tumba C bland annat smaka på klimatsmart mat, delta i up-cycle workshops, klimatkluriga tipspromenader, prova på urban odling och lära mer om klimatsmarta transporter!

Kl 19.00 är det samling på Alby och Tumba torg för avgång med fackeltågen mot Hågelby. Alla som går med i tågen får varsin fackla.

Fackeltåg och klimatkul fest i Hågelbyparken

Lokala Botkyrkatalanger kommer fylla scenen: Scenskolan Fejm sjunger o dansar, sångtrio och Norsborgssonen och hiphoplöftet Adam Kanyama.

Prisutdelning i skoltävlingen "Botkyrkas bästa hållbara recept". 

De akustiska superbalkanbrassbandet Kocani & Picikato Allstars – Monsters of Macedonian Roma Brass avslutar

Evenemanget är klimatsäkrat och teckentolkas.

Vill du hellre åka buss till Hågelby? Upplev en oförglömlig klimatfesttransport med Rätt Buss. Bussen avgår från Alby Torg kl 19.00 och parkeringen utanför kommunalhuset i Tumba kl 19.20.

Uppmärksammandet av Earth Hour i Botkyrka kommun har möjliggjorts genom ett brett samarbete med följande föreningar och företag

Söderenergi, Södertörns Fjärrvärme AB, SRV, DeLaval, Johan och Nyström, Dust Control, Botkyrka Ungdomsfullmäktige, Klimataktion, Upplevelseburken, Hela Människan, Innana Familjeförening, Klimat- och energirådgivningen, Botkyrka Konsthall, Hågelby 4H, ABF, Boodla, Green Revolution, Stall Hågelby, Subfuzion, D.I.T, Rätt Buss, Konyaspor, Scenskolan Fejm, Kulturskolan, Botkyrka kvinnoresurscenter, Circus Arts, Blixten och Co, Reklamspecialisten, APM och Tricorona.

Instagram #hågelby