Aktuellt

OBS. Denna händelse är över.

Pingstbröllop i parken

18 maj 11:0015:00 2013

Gift er i parken i pingst! På plats finns borgerlig vigselförrättare och i år även Svenska kyrkan.

Att gifta sig hos oss vid pingst är enkelt, kostar inte skjortan men är ändå en något lite extra. Stunden är er att minnas för hela livet och vi är glada att kunna bidra till det. Den grönskande parken, vattenfallet som porlar, fåglar som kvittrar, hästar som gnäggar och en doft av nybakade bullar ger er stund en fantastisk inramning.

Det är drop-in som gäller på plats. Ni registrerar er hos adminisatratörerna som denna dag sitter på Klockhusvinden, ovanför Café Anna Giertz. Ni får ett turnummer och eventuellt får ni vänta en liten stund. Varje vigsel tar totalt ca 15–20 min.

Borgerlig vigsel

Det finns två fina platser vigselplatser för er att välja på i parken. Där möter ni vigselförättaren som förrättar vigseln genom ett kort tal till er och en musiker som spelar en stämningsfull sommarvisa. Ni behöver ett intyg om hindersprövning som ni beställer hos Skatteverket. Intyget får inte vara äldre än 4 månader.
Två vittnen som närvarar vid vigseln, om ni inte har egna vittnen ordnar vi det på plats. Legitimation på både ni som gifter er och era vittnen.

Frågor och funderingar kring borgerlig vigsel besvaras av Botkyrka kommun på telefon 08-530 610 00

För intresseanmäla till pingstvigsel i Hågelbyparken kontakta Jessica Sjögren på e-post: jessica.sjogren@hagelby.se

Kyrklig vigsel

Ni vigs av en präst på en vacker och iordninggjord plats i Hågelbyparken. I gudstjänsten ingår psalmsång, bibelläsning, bön, välsignelse samt en vigselakt där man får säga sina "ja" till varandra, ge varandra löften och växla ringar.

För att få vigas enligt Svenska kyrkans ordning krävs en godkänd hindersprövning, legitimation samt att minst en av parterna är medlem i Svenska kyrkan.

Om du har frågor eller vill anmäla ditt intresse för kyrklig pingstvigsel i Hågelbyparken kontakta:

Svenska kyrkan/Botkyrka församling och Christina Hofgren, telefon: 08-530 222 36 eller e-post:christina.hofgren@svenskakyrkan.se

Instagram #hågelby