Aktuellt

OBS. Denna händelse är över.

Vårbröllop i Hågelbyparken

17 maj 11:0015:00 2014

Vi viger er i den härliga vårparken. Det finns till och med plats för en bröllopsvals på dansgolvet.

Att gifta sig i Hågelbyparken är enkelt, kostar inte skjortan men är ändå något extra. Stunden är er att minnas för hela livet och vi är glada över att kunna bidra till det. Den grönskande parken, vattenfallet som porlar, fåglar som kvittrar, hästar som gnäggar och en doft av nybakade bullar ger er stund en fantastisk inramning.

Det är drop-in som gäller på plats. Ni registrerar er hos administratörerna som denna dag sitter på scenen vid dansbanan. Ni får ett turnummer och eventuellt får ni vänta en liten stund. Varje vigsel tar totalt ca 15–20 min.

Borgerlig vigsel

Det finns två fina platser vigselplatser för er att välja på i parken. Där möter ni vigselförättaren som förrättar vigseln genom ett kort tal till er och en musiker som spelar en stämningsfull sommarvisa. Ni behöver ett intyg om hindersprövning som ni beställer hos Skatteverket. Intyget får inte vara äldre än 4 månader.
Två vittnen som närvarar vid vigseln, om ni inte har egna vittnen ordnar vi det på plats. Legitimation för både er som gifter er och era vittnen.

För intresseanmälan till borgerlig vigsel i Hågelbyparken kontakta Jessica Sjögren på e-post: jessica.sjogren@hagelby.se

Kyrklig vigsel

Ni vigs av en präst på en vacker och iordninggjord plats i Hågelbyparken. I gudstjänsten ingår psalmsång, bibelläsning, bön, välsignelse samt en vigselakt där man får säga sina "ja" till varandra, ge varandra löften och växla ringar.

För att få vigas enligt Svenska kyrkans ordning krävs en godkänd hindersprövning, legitimation samt att minst en av parterna är medlem i Svenska kyrkan.

Om du har frågor eller vill anmäla ditt intresse för kyrklig vigsel i Hågelbyparken kontakta:
Cecilia Södertun på e-post: cecilia.sodertun@svenskakyrkan.se

Instagram #hågelby