4H-gård

4H – Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa!

Om gården

En liten stadsnära bondgård med många av de vanligaste lantbruksdjuren. Gården drivs av en ideell medlemsklubb med föreningsanställd personal som stöd och hjälp. Här kan barn komma nära djuren och lära sig mer om dessa.

För medlemmar finns även annan verksamhet och kurser såsom häst- och djurskötargrupper, körning med häst och vagn, mini-4H mm. Flera av eftermiddagskurserna drivs i samarbete med Studiefrämjandet.

På förmiddagarna tar gården emot bokade grupper, men det går naturligtvis också bra att komma hit på egen hand och titta på djuren i hagarna. På vår gård finns hästar, getter, får, katter, kaniner, höns och minigrisar.

Har du alltid drömt om en gård på landet?
Här kan du prova på ett sådant liv. Vill du samla familjen kring en gemensam aktivitet?
Vi är alltid intresserade av att höra av dig som vill bli helgskötare. Som helgskötare tar du ideellt hand om gårdens djur och stall cirka en halvdag eller heldag (lördag eller söndag) i månaden. Vi lär dig allt du behöver kunna men någon tidigare hästvana är önskvärt.

Familj, vuxen, ungdom över 18 år, kanske behöver du praktik inför vidare studier? Hör av dig så skickar vi mer information.

Vi vågar lova en mängd oförglömliga ögonblick tillsammans med våra härliga djur. Och givetvis så får ni sitta på första parkett vid vårens lamningar och killningar.

Kontakt
 info@hagelby4h.se eller telefon: 070-483 03 39.

Mer om djuren, läger och verksamheten hittar du på www.hagelby4h.se. Välkommen!

Julstämning på 4H

Den 2 december har 4H massa roliga aktiviteter för barn med klapphage, ponnyridning och grillning.Varmt välkomna! Läs mer