Utställning - LasseMaja och deckarhistorien

30 september 11:0015:00

5 oktober 11:0016:00

Böckerna om LasseMajas detektivbyrå är de idag mest populära och lästa barnböckerna i Sverige. På Klockhusvinden visas utställningen som bjuder in hela familjen till att upptäcka LasseMajas värld, med nya äventyr och mysterier att lösa tillsammans.

Utställning - LasseMaja och deckarhistorien

Med ett 30-tal böcker har författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis skapat LasseMajas detektivbyrå som i dag är de mest populära och lästa barnböckerna i Sverige.  Deckarduon Lasse och Maja är ständigt aktuell med nya mysterier i böcker, tv, bio och scenuppsättningar.

Utställningen inbjuder till upptäckter i LasseMajas värld, med nya äventyr och mysterier att lösa tillsammans med de kända figurerna från böckerna. I utställningen finns även en historisk exposé över några av de mest älskade barndeckarna. Här presenteras författarna och illustratörerna som skapade omslagen och bilderna till böckerna.

Med vandringsutställningen LasseMaja och deckarhistorien, som vänder sig till barn och familj, lyfts en betydande genre inom barnlitteraturen som har varit en viktig väg under lång tid till läsande för barn och unga i Sverige. Sedan 1940-talet har det blivit fler och fler barndeckare och i dag är det den del av bokutgivningen som ökar mest.


Om utställningen:

Datum: 30 september - 13 oktober
Visas på Klockhusvinden en trappa upp från Café Anna Gierz.

Fri entré.
Öppettider samma som Café Anna Giertz.

Vi reserverar oss för att öppettiderna kan komma att ändras.

barnaktiviteter, Barnens hågelby, familjeutflykt, utställning