OBS. Denna händelse är över.

Vinterkul 26/2: Rätt som det är!

26 februari 13:0013:30

 En historia om barnets rättigheter. Följ med barnen Lika och Olika på en upptäcktsfärd med svängig musik och massor av lek, men också svåra dilemman.

Kan alla vara med på lika villkor? Vem bestämmer om ett ord gör ont? Måste man dela med sig av sina hemligheter fast man inte vill? Det är några av de frågor som barnen ställs inför i sin lek. Föreställningen innehåller mycket musik (komponerat av Ulf Eriksson) och spännande möten med bland andra Drottningen från snövit, ormen Omar, och en flicka som heter Iris, som kan läsa från ett vitt papper. Hur det slutar vet bara barnen i publiken…

Rätt som det är är en föreställning som tar avstamp i FN:s konvention om barnets rättigheter (Barnkonventionen). Den vänder sig till barn i åldrarna 4-7 år och vuxna i deras omgivning. Med Rätt som det är medvetandegör vi barns egna mänskliga rättigheter och skapar en grund för samtal kring dessa.

Kung och Drottning Produktion har under utvecklandet av föreställningen ”Rätt som det är” arbetat med barnrättskonsulten Tove Kjellander grundare till företaget Vinkelrätt - barnrättsperspektiv, utbildning och projektledning. Toves roll har varit att säkerställa att föreställningen har ett barnrättsligt perspektiv som stämmer överens med Barnkonventionen. Många tror att Barnkonventionen bara rör barn i flyktingläger eller de som lever i fattigdom långt bort. Men barns rättigheter bryts varje dag här i Sverige. Vi har lärt oss mycket under den här processen. Mycket som vi tar med hem till våra egna barn, att tänka på och ta med oss in i vardagen.

(4-7 år)

Kung & Drottning gästade oss i Hågelbyparken förra året med den charmiga föreställningen Dr Duma & Rakel

Medverkande: Paula Helander, Kari Hamfors Wernolf. 

Manus, regi, Per Wernolf. Scenografi, kostym, dockor, Lina Serning. Musik, Ulf Eriksson. Foto, Daniel Milton

Läs mer på www.kungochdrottning.se 

 

Biljetter och information

50 kr för alla som har fyllt 2 år. Biljetterna släpps 25 januari och kan förköpas här genom hemsidan. Biljetter säljs i café Anna Giertz från kl 11 på föreställningsdagen och det inte är slutsålt. Vänligen notera att vi har kontantfri entré, endast kortbetalning i kassan alltså. Begränsat antal platser.

Foajédelen  upp till spellokalen öppnar kl 12. Där finns plats för barnvagnar, kläder och skor. 

KÖP DIN BILJETTER HÄR!

Erbjudande

Ät brunch innan barnteaterföreställningen - vi bjuder barnen! Köp era biljetter till barnteatern och boka bord på brunchen kl 11.30. Mätta och nöjda går ni sedan ner till Klockhusvinden och ser föreställning.

Instagram #hågelby