Blomstrande härlighet

För dig som sitter hemma kommer här en hälsning från en vacker park. För dig som är sugen på en utflykt kan vi bara säga välkommen! Ta med en picknickfilt och slå dig ner. I Hågelbyparken är det enkelt att hitta sin egen plats i solen. 

På gång i parken

Penséerna är ett säkert tecken på att våren är här och snart kommer även sommarblommorna! Vårstädningen är i full gång och i år lägger vi extra krut på att sladda och grusa om gångarna så att det blir bättre framkomlighet.

Visste du att vi har ett tjugotal olika sorters rosor i parken? Det är ett litet tag kvar, men snart kan du se rosorna blomma. I år har vi kompletterat med flera vackra rosor längs allén mot huvudbyggnaden.

Under våren har det planterats nya fruktträd av de sörmländska sorterna Agnes och Trulsa, samt ett nordamerikanskt mycket vackert träd med stora blad och stjärnlika doftande blommor – Kentuckykaffe. Trädet står planterat mellan Lillgården och dansbanan och kommer bli en härlig plats för skugga när det växer upp.

Aktiviteter och avkoppling

Hågelbyparken är perfekt för dig som vill ta ett break i vardagen. Ta en promenad runt de historiska byggnaderna och njut av utsikten runt sjön Aspen. Nu finns trädgårdsmöbler och bänkar framme och gott om sittplatser att slå sig ned längs vägen. Vi håller förstås ett avstånd mellan bänkar och bord och tackar dig för att du gör detsamma.

Ta en paus på Anna Giertz café och bageri. Här finns glass, smarrigt fika och vällagad lunch. Som upplagt för en härlig stund på uteserveringen!

Tar du med familjen på en utflykt? Ekorrstigen är ett roligt äventyr för barn som gillar att springa, balansera och lösa klurigheter i naturen. Gå hela familjen och hjälp barnen att upptäcka allt kul längst med vägen! Ekorrstigen börjar vid lekparken och fortsätter upp över kullen. Trafikleken är tyvärr stängd för renovering, men lekplatsen och de stora gräsytorna passar utmärkt för springiga ben. 

Spelsugen? Utmana en vän på ett parti schack på vårt häftiga och stora schackbräde! Ta med bouleset eller kanske kubb och bjud vinnaren på glass!

Vi älskar djur

I hagarna hos 4H-gården hittar du höns, kaniner, får, getter, grisar och hästar. I våras kom killingar och lamm som både är vansinnigt söta och roliga att titta på. Griskultingarna börjar också bli stora, trots att de är minigrisar! Vanligtvis är djuren ute i hagarna kl. 9-16 varje dag, men det kan variera lite med väder och humör.


Bra att veta är att vi öppnat upp toaletterna intill lekparken. Grillarna står redo och caféet har öppet alla dagar. Parkeringen är som vanligt gratis. Hos oss är det enkelt att bara vara.

Ta hand om er och hoppas vi ses snart!Instagram #hågelby