OBS. Denna händelse är över.

Drop in-vigsel vid pingst

23 maj 11:0015:00 2015

Pingstafton är vår traditionella bröllopshelg. Här i Hågelbyparken kan ni välja kyrklig eller borgerlig vigsel. Botkyrka kommuns vigselförrättare Birgitta Mörk samt präster från Botkyrka församling viger i den härliga försommarparken. 


Att gifta sig hos oss vid pingst är enkelt men ändå något alldeles extra. Stunden är er att minnas för hela livet och vi är glada att kunna bidra till det. Den grönskande parken, vattenfallet som porlar, fåglar som kvittrar, hästar som gnäggar och en doft av nybakade bullar ger er stund en fantastisk inramning.


Borgerlig vigsel

På plats har vi drop-in, vi tar inte emot tidsbokningar. Ni registrerar er hos administratörerna och får ett turnummer och eventuellt får ni vänta en liten stund. Varje vigsel tar totalt ca 15 min.Det finns två fina platser vigselplatser för er att välja på i parken. Där möter ni vigselförättaren som förrättar vigseln genom ett kort tal till er och en musiker som spelar en stämningsfull sommarvisa. Ni behöver ett intyg om hindersprövning som ni beställer hos Skatteverket. Intyget får inte vara äldre än 4 månader.

Två vittnen som närvarar vid vigseln, om ni inte har egna vittnen ordnar vi det på plats. Legitimation på både ni som gifter er och era vittnen.

Frågor och funderingar kring borgerlig vigsel besvaras av Botkyrka kommun på telefon 08-530 610 00

För intresseanmäla till pingstvigsel i Hågelbyparken kontakta Jessica Sjögren på e-post: jessica.sjogren@hagelby.se

Vigseln är kostnadsfri och vi välkomnar även par från andra kommuner.


Kyrklig vigsel

Ni vigs av en präst på en vacker och iordninggjord plats i Hågelbyparken. I gudstjänsten ingår psalmsång, bibelläsning, bön, välsignelse samt en vigselakt där man får säga sina "ja" till varandra, ge varandra löften och växla ringar.

För att få vigas enligt Svenska kyrkans ordning krävs en godkänd hindersprövning, legitimation samt att minst en av parterna är medlem i Svenska kyrkan.

Om du har frågor eller vill anmäla ditt intresse för kyrklig vigsel i Hågelbyparken kontakta:
Cecilia Södertun på e-post: cecilia.sodertun@svenskakyrkan.se

Passa på att få med er fina bilder från er dag här i Hågelbyparken

Fotograf Annika Berglund kommer att finnas på plats under under drop-in vigsel vid pingst i Hågelbyparken lördagen den 23 maj. Läs mer

Instagram #hågelby