Aktuellt

Ny arbetsledare på plats

Mark & park-avdelningen är gänget som håller parken i toppskick i alla väder. I sommar går deras arbetsledare Mats i pension. Möt Mara Crippa som tar över den viktiga rollen i parken.

Hej Mara! Vill du berätta om dig själv?

Jag kommer ursprungligen från Italien och har arbetat som trädgårdsmästare i 13 år. Genom åren har jag jobbat i flera länder, med typiskt engelska trädgårdar, naturliga trädgårdar, frukt- och olivlundar i Florens och med Amazonas i Peru. I Sverige har jag bott i drygt fem år.

Vad tycker du är lockande med Hågelbyparken?

Jag brinner för mötet mellan människa och trädgård och arbetet med allmänna parker känns meningsfullt och viktigt. Det är i mötet mellan natur och människa som magi sker.

Vad gjorde du senast?

Senast kommer jag från Rosendals trädgård. Innan dess arbetade jag som trädgårdsmästare och projektledare i en väldigt spännande projekt via Stockholms stad som kallas Grön etablering. Där arbetade vi med grön rehabilitering för nyanlända.

Vad innebär grön rehabilitering? 

Trädgårdsterapi, eller grön rehabilitering innebär att naturen kan ge människor trygghet, ökat självförtroende och känsla av tillhörighet. Det är en fantastisk väg mot välmående och rekommenderas för alla.

Nu är det ju nästan sommar! Ge oss ditt bästa sommartips?

För att vara ärlig, som italienska är jag inte så mycket för solen, så solskydd, vatten och skugga är ett måste. Och så självklart.. en trädgård att njuta i!


Instagram #hågelby