Våra verksamheter

Vi är en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. De fantastiska byggnaderna som LM Ericsson lät uppföra och bodde i har snart stått i hundra år.

Hågelbyparken är en folkpark öppen för alla. Vi firar flera stora högtider med evenemang och aktiviteter. Säsongen startar med Valborg där elden har flyttat ut på vattnet, Nationaldagen 6 juni firar och på midsommar dansar vi runt stången med Slagsta Gille.

Några av Sveriges bästa dansband bjuder upp till dans torsdagar hela sommaren på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak.

Varje sommar presenterar vi även barnteater på dansbanan som är skyddat från såväl gassande sol som eventuella regnstänk. Vi samarbetar med Botkyrka Teaterförening och får även stöd av Botkyrka kommun. Vi kan därför erbjuda flera spännande och professionella föreställningar till ett bra pris.

Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken sköter om fastigheterna och parken. Verksamheten i parken omfattar konferens, mat och dryck, kultur- och nöjesarrangemang och uthyrning.

Hågelby Wärdshus i huvudbyggnaden erbjuder en härlig matsal, festvåning och terrass, men just nu är serveringen tillfälligt stängd. Wärdshuset serverar vanligtvis affärsluncher om vardagarna och familjebruncher om helgerna. Wärdshuset kan dock fortfarande hyras för fest och bröllop.

Det gamla vagnslidret och verkstaden har rustats till Café Anna Giertz. Serveringen är tillfälligt stängd.

Våra hyresgäster är Hågelby 4H-gård, Hågelby konst & hantverk, lantboden och LSS. Våra hyresgästers verksamhet tillför mångfald och ett rikt utbud för alla som gästar Hågelbyparken.

Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. 2018 omsatte bolaget 21 miljoner kronor och har i dagsläget 11 st anställda, 64% män och 36% kvinnor.

Från och med 9 december 2019 ingår Hågelbyparken i det av Botkyrka Kommun helägda bolaget Upplev Botkyrka AB. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inklusive ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.

Personuppgiftspolicy

Här kan du läsa mer om Hågelbyparkens personuppgiftspolicy. Läs mer

Uthyrningspolicy

Hågelbyparkens grundläggande värderingar samt policy för uthyrning/utlåning av utrymmen. Läs mer

Instagram #hågelby