Verksamhet

Vi är en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. De fantastiska byggnaderna som LM Ericsson lät uppföra och bodde i har snart stått i hundra år.

Hågelbyparken är en folkpark öppen för alla. Vi firar flera stora högtider med evenemang och aktiviteter. Säsongen startar med Valborg där elden har flyttat ut på vattnet, Nationaldagen 6 juni firar och på midsommar dansar vi runt stången med Slagsta Gille.

Några av Sveriges bästa dansband bjuder upp till dans på tisdagar och torsdagar hela sommaren på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak.

Varje sommar presenterar vi även barnteater på dansbanan som är skyddat från såväl gassande sol som eventuella regnstänk. Vi samarbetar med Botkyrka Teaterförening och får även stöd av Botkyrka kommun och ABF. Vi kan därför erbjuda flera spännande och professionella föreställningar till ett bra pris.

Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken AB sköter om fastigheterna och parken. Verksamheten i parken omfattar konferens, mat och dryck, kultur- och nöjesarrangemang och uthyrning.

Från och med 1 september 2019 drivs Wärdshus, Café och konferens av Stockholm Food & Catering.

Hågelby Wärdshus i huvudbyggnaden erbjuder en härlig matsal, festvåning och terrass. Wärdshuset serverar affärsluncher om vardagarna och familjebruncher om helgerna. Wärdshuset kan även hyras för fest och bröllop.

Det gamla vagnslidret och verkstaden har rustats till Café Anna Giertz. Här finns ett eget bageri där det doftar nybakat. Luncher lagas med inspiration av säsongens råvaror och serveras med gott bröd till.

Våra hyresgäster är Hågelby 4H-gård, Stockholm Food & Catering, Hågelby konst & hantverk, lantboden och LSS. Vår hyresgästers verksamhet tillför mångfald och ett rikt utbud för alla som gästar Hågelbyparken.

Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. Bolaget omsatte 2017 20 miljoner kronor och hade 22 st anställda, 55% män och 45% kvinnor.

Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.

Personuppgiftspolicy

Här kan du läs mer om Hågelbyparkens Personuppgiftspolicy Läs mer

Uthyrningspolicy

Hågelbyparkens grundläggande värderingar samt policy för uthyrning/utlåning av utrymmen  Läs mer

Instagram #hågelby